D.C.N.

Dalmatiër Club Nederland

Het laatste nieuws

Bouw & Beweging in de praktijk

Bouw & Beweging in de praktijk

De Dalmatiër Club Nederland is bijzonder verheugd DCN leden en niet-leden te mogen uitnodigen voor een bijzondere avond, namelijk Bouw en Beweging in de Praktijk op dinsdagavond 27 augustus 2024.
 
Deze avond zal gegeven worden op het prachtige terrein van de KC te Woerden, waar we zowel een schitterend trainingsveld als een groot overdekt terras (voor het geval dat het regent!) en een kantine tot onze beschikking hebben.
 
De praktijkavond zal gegeven worden door de zeer gewaardeerde rasspecialist Nicole Horsten-Ceustermans.
 
Het is geen keuring zoals op een show plaatsvindt, dat willen we gelijk duidelijk gemaakt hebben! Nicole gaat ons laten zien hoe een Dalmatische hond gebouwd moet zijn, hoe een gebalanceerde Dalmatische hond eruit ziet en het daarbij horende gangwerk. Ze gaat ons vertellen en laten zien wat de relatie is tussen anatomie en beweging. Zaken zoals: Wat is een goede schouderligging en hoe beïnvloedt deze de beweging? Wat zijn goede harmonische hoekingen voor en achter? Wat is een aflopend bekken en wat voor invloed heeft dit op het gangwerk? We gaan natuurlijk ook met elkaar bespreken wat we zien. Allemaal met de hulp van live aanwezige honden. En het gaat een fijne interactieve avond worden!
 
De avond begint om 19:00 uur en zal duren tot ongeveer 21:30 uur.
 
Alle DCN leden maar ook niet leden (met een Dalmatische hond!) kunnen zich voor deze avond inschrijven. De kosten zijn €20 per deelnemer voor DCN leden en €30 voor niet DCN leden. Het maximaal aantal deelnemers is 20 personen. En DCN leden hebben vanzelfsprekend voorrang voor deelname. Dus schrijf je gauw in want vol = vol!
 
Wij zouden op deze avond ook graag ongeveer 10 Dalmatische honden verwelkomen. Met deze honden gaan we dan met elkaar aan de slag. En nee, we zoeken geen perfecte honden en nee, we gaan honden ook niet afbreken. Het is juist de bedoeling dat we op een fijne manier met elkaar gaan praten over de bouw en beweging van de Dalmatische hond en om samen te leren wat we zien.
 
Geef je dus snel op en laat weten of je je hond graag meeneemt! Het meenemen van je hond is niet verplicht, maar we hopen dat jullie samen ongeveer 10 honden mee willen nemen. Er is geen plaats voor meer dan 10 honden omdat we ze allemaal aan bod willen laten komen. Na inschrijving zullen wij een selectie maken van de honden die we deze avond als voorbeeld willen gebruiken. 
 
Om je aan te melden: stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Laat ons weten of je wel/niet een hond mee wilt nemen, of dit een reu of teef betreft en wat de leeftijd is van de hond. Na aanmelding krijg je een betaalverzoek.
 
Aanmelden kan tot 1 augustus en je aanmelding is pas definitief nadat de betaling is ontvangen. Hopelijk tot ziens op 27 augustus!
 
Met vriendelijke groet, de Kynologische Commissie

Dalmatierclub.NL 

logo van de Dalmatier Club Nederland

 

Lid van:

DalmatierClub Nederland I Raad van Beheer op kynoligsch gebied

 Zie ook

 

 onlinedogshows