D.C.N.

Dalmatiër Club Nederland

Het laatste nieuws

Wijzigingen Raad van Beheer

Wijzigingen Raad van Beheer
- Namen van Honden
- Show Titels

newsheader06- Namen van honden:
Voorheen mocht de stamboomnaam van de hond uit ten hoogste 30 letters bestaan en moet in Nederlands letterschrift gesteld zijn.
Per 1 januari 2023 wordt dat veranderd in 40 karakters, waarbij spaties e.d. worden meegeteld als karakter. En de naam moet in Nederlands letterschrift gesteld zijn
• De hond mag per1 januari 2023 meer dan 1 kennelnaam dragen wanneer ten tijde van de inschrijving van de hond in het NHSB een schriftelijke verklaring van betrokken partijen wordt aangeleverd.

- Show Titels:
De FCI heeft twee nieuwe exterieurtitels ingesteld
• Internationaal Jeugd Kampioen
• Internationaal Veteranen Kampioen
De titels zoals die in het verleden waren te behalen op de Benelux Winner Show komen te vervallen. Luxemburg en Belgie hebben aangegeven niet langer te willen participeren in deze titelshow.
De titel Holland Cup komt hiervoor als vervanger in de plaats en zal rouleren onder de te houden tentoonstellingen in Nederland.
Er is een nieuwe titel, de zgn Grand Champion titel. Deze kan worden gezien als een loopbaantitel voor honden die Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands Kampioen en Nederlands Veteranen Kampioen zijn. Hiermee kunnen ze aantonen dat ze in alle levensfases vitale en uitmuntende rasvertegenwoordigers zijn.
Winners of Winners (Wow). Sinds 2022 is er een showcompetitie ingevoerd voor alle rassen. De hond die aan het einde van het jaar de meeste punten heeft behaald wint de titel Winner of Winners.

 

Dalmatierclub.NL 

logo van de Dalmatier Club Nederland

 

Lid van:

DalmatierClub Nederland I Raad van Beheer op kynoligsch gebied

 Zie ook

 

 onlinedogshows