D.C.N.

Dalmatiër Club Nederland

Het laatste nieuws

Oproep Universiteit Utrecht

Oproep namens de Universiteit van Utrecht.

Aan de Universiteit Utrecht, met name binnen het Expertisecentrum Genetica Gezelschapsdieren, doen wij veel onderzoek naar erfelijke aandoeningen en het ontwikkelen van testen om deze op te kunnen sporen. Jullie, eigenaren van Embark-geteste honden, kunnen ons hierin helpen door de raw data die Embark vrijgeeft met ons te delen. Op deze manier kunnen we samen een bijdrage leveren aan de wetenschap met hopelijk minder erfelijke aandoeningen in toekomstige hondenpopulaties!

We zijn blij met de data van alle rassen en kruisingen, onze huidige actieve projecten zijn te vinden op de pagina 'Gezond Gefokt' van de website van Vrienden Diergeneeskunde.
Ben je bereid om de data van jouw hond te delen, dan kan dit via de volgende link: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_9n8jJzWF5pFR7Ho
Ook Embark zelf moedigt het delen van deze data aan, omdat we uiteindelijk allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: gezonde honden fokken. Statement van Embark:
We geven geen privégegevens vrij en gebruiken de data alleen voor onze wetenschappelijke onderzoeken. Dank jullie wel alvast! Bij vragen, stel ze gerust.
 

 

Dalmatierclub.NL 

logo van de Dalmatier Club Nederland

 

Zie ook